Adriana Fine Art - Diana Monshouwer 
 

"Anders leren kijken, het is een van de beste dingen die ik mezelf heb gegeven". 


Over mij


Mijn naam is Diana Monshouwer en woon mijn leven lang in Ridderkerk. En sinds de jaren 80 in de wijk Rijsoord  (rond 1900 een schildersdorp).


Als kind vond ik het al leuk om te tekenen. Ik herinner mij dat ik gefascineerd was door door de onderwaterwereld. Dat tekende ik het liefst. Vissen, planten, stenen en schelpen. 

Mijn vader had een drukke baan, maar als hij thuis was schetste hij graag. In een gemakkelijke stoel met schetsblok op zijn schoot. Toen hij 50 werd heb ik hem wat olieverf gegeven. Gewoon, om te proberen. De tijd daarna ontstonden de meest prachtige schilderijen uit zijn hand. Veelal straatjes en landschappen. Een enkele keer een portret. En dat wilde ik ook, maar kwam heel lang niet verder dan een "platte" tekening. 
Pas vele jaren later ben tekenlessen gaan volgen. Om vooruit te komen. Eerst volgens de tekenmethode van Betty Edwards: een Amerikaanse docente. Ik maakte ineens grote sprongen. Ik tekende veel en vaak. Ik probeerde veel verschillende materialen en raakte gefascineerd en geïnspireerd door de "Oude Meesters". Inmiddels was ik er achter gekomen dat ik het maken van portretten bijzonder leuk vond om te doen. Om nog beter de technieken van deze "Oude Meesters" te begrijpen ben ik teken- en schilderlessen gaan volgen. Eerst werken met houtskool volgens de tekenmethode van Charles Bargue, vervolgens de lessen "klassiek portret" schilderen.

Inmiddels heb ik mijn weg gevonden en maak ik graag portretten in olieverf, met potloden of met houtskool. Ik hou van de de afwisseling van het werken met verschillende materialen.