Adriana Fine Art - Diana Monshouwer 
 

Portret laten tekenen of schilderen


Een schilderij van een persoon is een persoonlijk en waardevol cadeau om te geven én te krijgen. Als herinnering, waardering of uit liefde voor iemand.

Het proces

Persoonlijk contact met de persoon waarvan ik een opdracht krijg om een portret te schilderen vind ik belangrijk. Ik kom dus graag langs voor een kennismakingsgesprek. Het maakt het makkelijker om de wensen van de opdrachtgever te begrijpen. Steeds meer mensen kiezen voor het laten schilderen/tekenen van een portret het schilderen via een foto, omdat dit beter in een druk schema past. Aan de hand van een door u aangeleverde foto (mits deze scherp is) kan ik een levensecht portret schilderen. Uiteraard kan ik ook zelf de portretfoto maken.

Op het portret hoop ik iemands persoonlijkheid tijdloos weer te geven. De afwegingen en kenmerken worden ook achter mijn schildersezel gevonden. Ik schilder niet iedere huidplooi of rimpel, maar probeer te kijken wat de ogen en de mond mij vertellen. En juist dat hoop ik goed vast te kunnen leggen.

Het schilderen van een (kleiner) portret (van 30 x 40) duurt ongeveer zes weken. Daarna gaat het droogproces van start. Dit kan een half jaar tot een jaar duren. Dit kan gewoon bij de opdrachtgever thuis. Daarna zal ik er nog een slotvernis op aanbrengen. De prijs wordt bepaald door de wensen van de opdrachtgever. 

Heeft u interesse in het laten maken van een schilderij of tekening? Neem gerust contact met mij op.